Pysznie, zdrowo, kolorowo
Na majowych zajęciach kulinarno-profilaktycznych „Palce lizać” uczennice naszej szkoły przygotowały kolorowe smakołyki. Pierwszą propozycją były pyszne, chrupiące gofry na słodko z owocami a także gofry wytrawne z łososiem, wędliną i warzywami. Kolejne spotkanie to koktajle warzywne i owocowe, które stanowią źródło witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego. Nasze koktajle były w czterech kolorach: białym, fioletowym, zielonym i różowym.Dzięki zajęciom kulinarnym młodzież ma możliwość spędzać czas wolny w sposób ciekawy i pożyteczny. Uczestnicy poznają zasady prawidłowego odżywiania się, doskonalą umiejętność samodzielnego przygotowywania posiłków a także nabywają umiejętność bezpiecznego posługiwania się sprzętem AGD.
Tekst: Edyta Cięciak-Bobak i Marlena Kałużniak